Medianetway logo Banneri

FAQ - Usein kysytyt kysymykset


Yleistä

 1. Entä jos unohdan salasanani tai/ja käyttäjätunnukseni?
  Kirjoittaessasi salasanasi kaksi kertaa väärin, näytölle avautuu automaattisesti sivu, jossa olevaan kenttään voit kirjoittaa tunnuksesi. Sivulle pääsee myös painamalla tästä. Järjestelmä lähettää sähköpostiisi uuden salasanan. Jos olet unohtanut myös tunnuksesi, ota yhteyttä järjestelmänvalvojaan palautelomakkeen avulla.
 2. Missä Mediaportti sijaitsee ja toimii?
  Mediaportin toimisto sijaitsee Jyväskylässä. Liiketoiminta-alueena on ensisijaisesti Suomi.

Asiakkaat

 1. Kuinka pääsen asiakkaaksi Medianetway.com:iin?
  Uudeksi asiakkaaksi pääsee painamalla Rekisteröidy-painiketta oikeassa reunassa. Avautuneesta sivusta painamalla Asiakas-linkkiä pääset täyttämään rekisteröitymislomakkeen. Vasta rekisteröitymisen jälkeen tilausten ja tarjouspyyntöjen tekeminen on mahdollista.
 2. Kuinka jätän tarjouspyynnön?
  Ennen tarjouspyynnön jättämistä asiakkaan täytyy rekisteröityä asiakkaaksi ja kirjautua järjestelmään omilla tunnuksillaan. Kirjautumisen jälkeen klikkaamalla Tuotteet-painiketta saat näkyville tuoteryhmät. Tuoteryhmää klikkaamalla pääset valitsemaan tuotteen esim. esite. Tarvitsemaanne tuotetta klikkaamalla näette valmiit tuotevaihtoehdot. Jos vaihtoehdoista ei löydy sopivaa, voitte koota oman tuotteen klikkaamalla sivun alalaidassa olevaa Tuotteen kokoaminen-painiketta. Täyttämällä vaaditut tiedot ja hyväksymällä sopimusehdot tarjouspyyntö lähtee laskentaan.
 3. Kenelle tarjouspyyntö menee?
  Tarjouspyyntö menee tarkoin valituille Medianetway.com:in toimittajille, jotka ovat kyseisesen tuotteen hinta-laatusuhteessa erittäin kilpailukykyisiä.
 4. Kuinka saan tiedon tulleista tarjouksista?
  Kirjautuessasi järjestelmään sisään vasempaan reunaan ilmestyy Tarjoukset-painike, jota painamalla näet sinulle tulleet tarjoukset jättämäsi tarjouspyynnön perusteella.
 5. Mitä hinta sisältää?
  Yleensä hinta sisältää tuotantokustannukset, rahdin sekä provision. Hinta sisältää rahdin vain yhteen osoitteeseen. Jos asiakas tarvitsee samoja tuotteita samanaikaisesti useaan eri toimipisteisiinsä, tulee asiasta ilmoittaa jo tarjouspyynnön tai tilauksen yhteydessä.
 6. Miten saan lisätietoja tarjouksia antaneista toimittajista?
  Toimittajista saa tiedot heti tilauksen tekemisen jälkeen. Lisätietoja toimittajista saa ottamalla heihin yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla.
 7. Kuinka teen suoraosto- tai tarjouspyyntötilauksen?
  Ennen tilauksen tekemistä asiakkaan täytyy rekisteröityä asiakkaaksi ja kirjautua järjestelmään omilla tunnuksillaan. Kirjautumisen jälkeen klikkaamalla Tuotteet-painiketta saat näkyville tuoteryhmät. Tuoteryhmää klikkaamalla pääset valitsemaan tuotteen, esim. Esite. Haluamaasi tuotetta klikkaamalla näet valmiiksi hinnoitellut suoraostotuotteet. Tilauksen teet painamalla Tilaa-painiketta. Täyttämällä lomakkeen tiedot ja lähettämällä ne, tilaus on tehty.

  Tarjouspyynnön pohjalta tehdyn tilauksen voi tehdä sisäänkirjautumisen jälkeen klikkaamalla Tarjoukset. Voit valita annetuista tarjouksista tarpeisiisi sopivimman. Kun tarjouksen tiedot ovat tulleet näkyville, tilauksen voi tehdä painamalla Tilaa-painiketta. Tämän jälkeen saat näkyville toimittajan yhteystiedot tulevaa yhteydenpitoa varten.
 8. Kuinka maksu tapahtuu ja kenelle?
  Suoraostoissa Mediaportti Oy lähettää laskun asiakkaalle. Tarjousten kautta tehdyissä tilauksissa toimittaja lähettää laskun asiakkaalle.
 9. Mitä painopaperia tarjouslaskennassa on käytetty?
  Painopaperin grammamäärä määritetään jo tilausta tai tarjouspyyntöä tehdessä. Asiakas voi halutessaan määritellä myös muun kuin ennakolta annetun paperivaihtoehdon. Määrittämättömässä tapauksessa toimittajamme laskevat tuotteen hinnan tuotteelle parhaiten soveltuvan painopaperin mukaan.

Toimittajat

 1. Kuinka pääsen Medianetway.com:n yhteistyökumppaniksi (toimittajaksi)?
  Uudeksi toimittajaksi pääsee painamalla Rekisteröidy-painiketta vasemmassa reunassa. Avautuneesta sivusta painamalla Toimittajaksi-linkkiä pääset täyttämään rekisteröitymislomakkeen. Mediaportti Oy lähettää rekisteröitymisen jälkeen toimittajasopimuksen. Sen allekirjoittamalla ja lähettämällä toisen kappaleen Mediaportti Oy:lle Mediaportti lähettää sähköpostitse toimittajalle salasanan järjestelmään.
 2. Millä Medianetway.com elää, koska ei ole liittymis- eikä jäsenmaksuja?
  Medianetway.com laskuttaa tilauskohtaiset provisiot toimittajilta toimittajasopimusten mukaisesti.
 3. Kenelle tarjouspyyntö menee?
  Tarjouspyynnöt ohjataan vain niille toimittajille, joiden profiilit sopivat tarjouspyynnössä koottuun tuotteeseen.
 4. Kuinka saan tiedon uusista tarjouspyynnöistä?
  Järjestelmä ilmoittaa tarjouspyynnöstä sähköpostilla toimittajille, kun toimittajaprofiilinne sopiva tarjouspyyntö on kirjattu järjestelmään. Tarkemmin tarjouspyynnön tietoja pääsee tarkastelemaan sisäänkirjautumisen jälkeen painamalla Tarjouspyynnöt-painiketta, minkä jälkeen klikkaamalla tarjouspyyntöriviä.
 5. Kuinka teen tarjouksia?
  Tarjouspyynnöt-painiketta painamalla näet sinulle tulleet tarjouspyynnöt. Tarjouspyynnön status-sarakkeesta näkyy, että tarjouspyyntö on voimassa. Kun tarjouspyyntö on vielä voimassa, voit antaa tarjouksen painamalla Anna tarjous-painiketta.
 6. Entä jos tarjouspyynnössä ilmenee epäselvyyksiä?
  Jos tulkintavaikeuksia ilmenee, voitte Palaute-osiossa pyytää Mediaporttia selvittämään asiakkaalta yksiselitteisen tarpeen, jonka Mediaportti sitten välittää teille ennen tarjouslaskentaa.
 7. Kuinka toimittaja tiedottaa asiakkalle työn edistymisestä?
  Tilaukset-painiketta painamalla näet sinulle tulleet tilaukset. Status-sarakkeessa on pudotusvalikko, josta voidaan vaihtaa status vastaamaan tilauksen sen hetkistä tilaa. Muutokset pitää vielä lopuksi hyväksyttää alhaalla olevaa Muuta statukset-painiketta painamalla.
 8. Kuinka muokkaan omaa profiiliani?
  Profiili-painiketta painamalla voit määrittää itsellesi sopivan profiilin kullekin tuoteryhmälle. Oikean ja ajantasaisen profiilin ylläpito kannattaa tehdä huolella, koska vain profiilinsa mukaan toimittaja saa tarjouspyyntöjä.